Má jemnou chuť a je plný zdraví prospěšných vitaminů. Prostě bleskově připravená, a přitom dokonalá večeře pro vysilujícím parném dni.
Suroviny
1 menší brokolice
1 avokádo
1 středně velká okurka
1 vejce
hrst spařených zelených fazolek
červená paprika
100 ml bílého jogurtu
2 lžíce najemno nasekané petrželky nebo libečku
sůl
pepř
Postup
Vejce uvařte natvrdo a nechte zchladnout. Brokolici nakrájejte na menší růžičky a 10 minut ji poduste v páře. Avokádo překrojte napůl, zbavte pecky a příčně nakrájejte na plátky. Zeleninu vložte do mísy.
Jogurt promíchejte se solí, pepřem a najemno pokrájenými bylinkami. Vejce oloupejte a nakrájejte na osminy. Promíchejte je se zeleninou a salát přelijte zálivkou. Lehce kompletní obsah mísy promíchejte a podávejte s krajícem čerstvého kváskového chleba, případně s nahřátou celozrnnou bagetou. Pro alergiky na laktózu je varianta bez jogurtu.