TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Dopřejte si vynikající mřížkový koláč s rebarborou a jahodami.

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

230 g másla
260 g hladké mouky
15 g krupicového cukru
špetka soli
120 ml studené vody

Na náplň

500 g rebarbory
150 g jahod
3 lžíce kukuřičného škrobu
1/3 hrnku cukru
špetka soli
½ lžičky skořice

Postup

Ze surovin vypracujte těsto a dejte ho na hodinu do lednice.

Rebarboru a jahody nakrájejte na kousky a smíchejte s ostatními ingrediencemi.

Polovinu těsta rozválejte na plát a poklaďte na něj náplň. Rozválejte druhou část a rozkrájejte ji na proužky, ze kterých vytvoříte mřížku. Pečte při 210 ºC asi 30 minut.

Nenechte si ujít další zajímavé články