reklama
TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Domácí džem si vychutnáte třeba na lívancích nebo na pečivu ke snídani.

Suroviny

500 g ostružin
500 g krupicového cukru
½ lžičky skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
rum dle chuti

Postup

Ostružiny očistěte a poté zprudka vařte 3 minuty. Vmíchejte cukr a za stálého míchání vařte 7 minut. Přimíchejte skořici a hřebíček.

Vymyté a vysušené skleničky vypláchněte rumem a plňte do nich džem. Pokud chcete džem uchovat delší dobu, sterilujte 30 minut při 80 ºC.

Tags : marmeláda

Nenechte si ujít další zajímavé články

Surf’n‘turf na Terase U Prince
iluxus.cz

Surf’n‘turf na Terase U Prince

Jsou novinky, které se uchytí jednorázově a...
Mít dvojče je ta nejlepší motivace ke zlepšení, shodují se bratři Svobodovi
epochaplus.cz

Mít dvojče je ta nejlepší...

Bavilo mě srovnávat se se stejným bráchou, říká...
Zavře ji rodina do léčebny?
nasehvezdy.cz

Zavře ji rodina do léčebny?

Autonehoda, odmítnutí...
Válečný hrdina z Normandie uplácel Sověty lahví whiskey
epochaplus.cz

Válečný hrdina z Normandie...

Den po komunistickém puči 26. února 1948 si...
Letíme daleko: Jet lag a další potíže
panidomu.cz

Letíme daleko: Jet lag a...

Nastává čas dovolených a toulek po světě, a tak...
Pozvání do interiérové krajiny
rezidenceonline.cz

Pozvání do interiérové krajiny

Barcelonský byt je ojedinělý útulnými zákoutími,...
Kde ležel tajemný ostrov Avalon?
enigmaplus.cz

Kde ležel tajemný ostrov...

Jako Avalon je označován mýtický ostrov...
Proč se zbavila svého majetku?
nasehvezdy.cz

Proč se zbavila svého majetku?

Před pár měsíci se...
Ponurá Kytice: Kde se trhaly svatební košile?
epochalnisvet.cz

Ponurá Kytice: Kde se trhaly...

Začíná to vcelku nevinně: „Již jedenáctá...
Detekce plastového odpadu
21stoleti.cz

Detekce plastového odpadu

Zdá se, že vodní hyacinty hrají důležitou roli při...
Labské údolí: Famózní scenérie a skřítci v jednom
epochanacestach.cz

Labské údolí: Famózní...

Labské údolí je samo o sobě...
Pořád čekáme, že se objeví
skutecnepribehy.cz

Pořád čekáme, že se objeví

Už je to patnáct let, co...