Chutnají jako české koblihy, ale jsou křupavější. Churros (čtěte čuros) je tradiční sladký pokrm zejména na Pyrenejském poloostrově.
Ingredience
350 ml mléka
60 g másla
20 g třtinového cukru
150 g hladké mouky
3 vejce
1 l rostlinného oleje
250 g smetany
100 g čokolády
špetka soli
Postup
Do kastrůlku si dejte zahřát mléko, máslo, cukr a špetku soli. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přisypejte k tekuté směsi mouku, vypněte sporák a nechte 10 minut chladnout.
Do těsta vpracujte šlehačem vejce a následně těsto přendejte do zdobicího sáčku se špičkou. V hrnci si rozpalte všechen olej a těsto do něj postupně vymačkávejte. Jakmile budou jednotlivé churros zlatavé, vytáhněte je a nechte okapat.
Zvlášť si v kastrůlku ve vodní lázni rozehřejte smetanu s čokoládou a churros do směsi namáčejte.
Jak pokrm vylepšit?
Podlouhlé koblížky obalte ve skořicovém cukru.