TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pomalu pečené hovězí na červeném víně s mrkví musíte ochutnat.

Suroviny

1,5 kg hovězí špičky
250 g slaniny
5 mrkví
lahev červeného vína
1 cibule
5 stroužků česneku
1 rajčatový protlak
10 šalotek
hladká mouka
čerstvý tymián
olej, máslo
sůl, pepř

Postup

Troubu si rozehřejte na 230 °C a maso rozkrájejte na větší kostky. Slaninu nakrájejte na kostičky.

Slaninu orestujte na oleji, pak krátce i orestujte maso. Přendejte ho i se slaninou do kastrolu.

Přidejte nakrájenou mrkev, cibuli, šalotku nechte v celku, tymián a máslo. Vše osolte, opepřete a zaprašte moukou.

Pečte 4 minuty, pak snižte teplotu trouby na 150 °C a podlijte vodou nebo vývarem.

Pečte půl hodiny, následně k masu přilijte víno a přidejte prolisovaný česnek a rajčatový protlak.

Pečte 3 hodiny, na závěr dochuťte omáčku solí a pepřem.

Tags : po burgunsku

Nenechte si ujít další zajímavé články