TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Miluje ho celý svět. „Krém brilé“, jak se jeho název vyslovuje, si oblíbíte i vy.

Suroviny

5 žloutků
450 ml smetany
1 vanilkový lusk
50 g moučkového cukru
krupicový cukr

Postup

Do hrnce si nalijte všechnu smetanu a na mírném ohni zahřejte. Žloutky smíchejte s cukrem a přilijte do nich po částech horkou smetanu. Ve vodní lázni za stálého míchání vytvořte hustý krém a přidejte do něj vanilkový lusk.

Připravte si malé mističky a krém do nich rozdělte. Mističky umístěte do hlubokého plechu a zalijte je vroucí vodou.

Pečte na 180 °C 25 minut. Dezert dejte vychladit, pak ho  posypejte cukrem a flambovací pistolí cukr nechte pěkně zkaramelizovat.

Něco navíc

Dezert můžete dozdobit jakýmkoli čerstvým ovocem, na které zrovna máte chuť.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články