Ingredience
500 g hovězího mletého masa
2 stroužky česneku
sůl
sušená petrželka
1 cibule
100 g mrkve
250 g ricotty
125 g mozzarelly
1 lžíce přepuštěného másla ghí
pepř
500 ml smetany ke šlehání
600 g brambor (bez slupky)
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli a česnek nakrájejte. V pánvi rozehřejte máslo ghí a orestujte na něm cibuli s česnekem.
K cibuli a česneku přidejte i nastrohanou mrkev a také orestujte.
Do mísy dejte mleté maso, přidejte ricottu a orestovanou zeleninu. Brambory nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu najemno nastrouhejte.
Smetanu osolte a opepřete a promíchejte s mozzarellou.
Do větší zapékací mísy či do pekáče rozvrstvěte plátky brambor. Pak na ně dejte kuličky masa, jež vytvarujete z masové směsi.
Vše zalijte smetanou s mozzarellou. Dejte do trouby péct na 50 min a ihned servírujte.