TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Červená řepa je nejen neskutečně zdravá, ale také chutná.

Suroviny

6 hlaviček řepy
2 červené cibule
1,5 l zeleninového vývaru
100 ml řeckého jogurtu
1 mrkev
2 bobkové listy
pár kuliček nového koření
čerstvý či sušený tymián
sůl a pepř
4 lžíce oleje

Postup

Čerstvou řepu si zabalte do alobalu a pečte doměkka v troubě předehřáté na 220 °C.

Řepu rozkrájejte i se slupkou na větší kostky. Oloupejte i mrkev a cibuli a rovněž nakrájejte na kostky.

Na oleji si opečte cibuli, řepu i mrkev. Přidejte bobkový list, tymián a nové koření, sůl a pepř a zalijte vývarem.

Vařte 20 minut a pak rozmixujte. Polévku podávejte s řeckým jogurtem.

Náš tip

K pečené řepě se hodí i pečený česnek. Můžete ho dát vcelku péct společně s řepou a pak přidat do polévky anebo jím polévku jen dozdobit.

Nenechte si ujít další zajímavé články