Potěšte svá vnoučata něčím, co jim rozzáří obličej. Hranolky s rozteklým sýrem ale zbožňují i dospělí.
Suroviny
1 kg přílohových brambor
500 g čedaru
100 ml smetany ke šlehání
250 g šunky
olej na smažení
petrželka na ozdobu
sůl, pepř
Postup
Brambory nakrájejte na hranolky a dejte je smažit do rozpáleného oleje v klasickém nebo fritovacím hrnci. V pánvi si na troše oleje opečte na kostičky nakrájenou šunku. V dalším kastrůlku si rozehřejte nastrouhaný čedar se smetanou.
Hranolky umístěte do pánve vhodné do trouby, polijte je rozteklým sýrem, zasypejte šunkou a dejte péct na 180 °C zhruba na 10 minut. Po vytažení z trouby pokrm zasypejte nasekanou petrželkou a můžete podávat.
Tags :
hranolky