TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Potěšte svá vnoučata něčím, co jim rozzáří obličej. Hranolky s rozteklým sýrem ale zbožňují i dospělí.

Suroviny

1 kg přílohových brambor
500 g čedaru
100 ml smetany ke šlehání
250 g šunky
olej na smažení
petrželka na ozdobu
sůl, pepř

Postup

Brambory nakrájejte na hranolky a dejte je smažit do rozpáleného oleje v klasickém nebo fritovacím hrnci. V pánvi si na troše oleje opečte na kostičky nakrájenou šunku. V dalším kastrůlku si rozehřejte nastrouhaný čedar se smetanou.

Hranolky umístěte do pánve vhodné do trouby, polijte je rozteklým sýrem, zasypejte šunkou a dejte péct na 180 °C zhruba na 10 minut. Po vytažení z trouby pokrm zasypejte nasekanou petrželkou a můžete podávat.

 

 

 

Tags : hranolky

Nenechte si ujít další zajímavé články