TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Paštiky zažívají renesanci. Vedle kuřecích a kachních jater můžete tuto pochoutku vyrobit i z jater krůtích. Třeba podle tohoto receptu.

Ingredience

100 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
500 g krůtích jater
150 ml červeného vína
sůl
pepř
tymián
máslo na přelití

Postup

Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, ke které po chvíli smažení přidáme i nasekaný česnek. Přidáme játra – ta rovněž osmahneme a zalijeme červeným vínem. Když se víno téměř odpaří, ochutíme solí, mletým pepřem a tymiánem.

Poté vše rozmixujeme ručním mixerem dohladka. Paštiku přendáme do misky, uhladíme a přelijeme přepuštěným máslem. Překryjeme potravinářskou fólií a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Podáváme s opečeným chlebem nebo bagetkou, brusinkovým kompotem, nebo kopečkem brusinkového džemu.

Víte, že?

U nás připadají na osobu ročně jen 2 kg krůtího masa a kupují je hlavně ženy.

V Evropě se průměr spotřeby pohybuje kolem 6 kg.

Nejvíce krůtího masa spotřebují v Izraeli – skoro 13 kg na hlavu za rok.

Popisky: Za největší lahůdku jsou považována krůtí prsa.

Opravdovou pochoutkou jsou grilovaná krůtí stehna.

Ke krůtě opečené dozlatova se hodí brusinkový kompot.

Nenechte si ujít další zajímavé články