Správně se samozřejmě roastbeef připravuje dlouho a pomalu. Toto je pouze alternativní verze, jak obdobný pokrm připravit mnohem rychleji.
Suroviny na 4 porce
6 kuliček jalovec
1 kg zadního hovězí
1 lžíce jemné soli
3 lžíce olivového oleje
500 g jedlých kaštanů
4 bobkové listy
1 l hovězího bujonu
Postup
Bobkové listy a jalovec rozdrtíme v hmoždíři v jemný prášek. Hovězí očistíme a osolíme. Koření smícháme s lžicí oleje, směsí maso důkladně potřeme maso a necháme odležet při pokojové teplotě. Kaštany opečeme, oloupeme a necháme vcelku.
Do pekáče vložíme maso, podlijeme zbytkem oleje a bujonem. Zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca hodinu.
Pak přelijeme výpekem, necháme ve vypnuté troubě asi 30 minut dojít. Že je roastbeef „akorát“ ověříme přeříznutím v půlce kolmo na vlákna. Při správné růžové barvě vyndáme a necháme odkrytý. Servírujeme nakrájené na tenké plátky a obložíme kaštany.