Těstoviny se špenátem a slaninou jsou výbornou rychlovkou, na které si pochutná celá rodina.
Suroviny na 4 porce
400 g těstovin rigatoni
100 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
1 cibule
4 lžíce másla
2 hrnky listového špenátu
200 ml kuřecího vývaru
150 ml smetany ke šlehání
50 g strouhaného parmezánu
sůl, pepř
Postup
Cibuli, slaninu a česnek nakrájejte nadrobno a krátce osmahněte v hluboké pánvi na rozpuštěném másle. Zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte omytý a nasekaný špenát, osolte, opepřete a duste asi 5 minut.
Těstoviny uvařte podle návodu.
Do omáčky vmíchejte smetanu, parmezán a zahřejte. Nakonec vmíchejte i uvařené těstoviny.
Naservírujte na talíře a podávejte.
Tags :
těstoviny