TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Medový perník říznutý rumem je báječným dezertem, kterým završíte rodinný nedělní oběd.

Suroviny

350 g hladké mouky
220 g pískového cukru
300 ml mléka
1 vejce
2 lžíce kypřícího prášku do perníku
1 lžička skořice
80 ml slunečnicového oleje
40 g kakaa
80 g vlašských ořechů
1 lžíce medu
3 lžíce rumu
100 g rozinek
pečicí papír

Postup

V míse promíchejte mouku, kypřící prášek, skořici, kakao a cukr. Poté přidejte olej, vejce a část mléka a promixujte na lehké otáčky. Pak vlijte rum, med a zbylé mléko a důkladně promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte rozinky a nasekané vlašské ořechy.

Těsto nalijte do zapékací formy vystlané pečicím papírem a pečte asi 60 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

Perník nechte vychladnout a pak nakrájejte a podávejte posypaný ořechy.

Tags : perník

Nenechte si ujít další zajímavé články