TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasika všech klasik, takhle ji doporučujeme dělat my.

Suroviny

200 g másla
100 g cukru moučka
2 žloutky
kůra z jednoho citronu
300 g hladké mouky
marmeláda

Postup

Máslo pokojové teploty utřeme s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou.

Vmícháme mouku a vypracujeme těsto.

Zabalíme ho do fólie a necháme ideálně přes noc v chladu odpočinout.

Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary a z poloviny z nich vykrojíme středy. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C lehce dorůžova, asi 7 minut.

Necháme vychladnout, teprve potom spojíme marmeládou, kterou máte nejradši. Zlehka posypeme moučkovým cukrem.

Tags : linecké

Nenechte si ujít další zajímavé články