Klasika všech klasik, takhle ji doporučujeme dělat my.
Suroviny
200 g másla
100 g cukru moučka
2 žloutky
kůra z jednoho citronu
300 g hladké mouky
marmeláda
Postup
Máslo pokojové teploty utřeme s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou.
Vmícháme mouku a vypracujeme těsto.
Zabalíme ho do fólie a necháme ideálně přes noc v chladu odpočinout.
Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary a z poloviny z nich vykrojíme středy. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C lehce dorůžova, asi 7 minut.
Necháme vychladnout, teprve potom spojíme marmeládou, kterou máte nejradši. Zlehka posypeme moučkovým cukrem.
Tags :
linecké