TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Bramborové placky můžete podávat jako přílohu i hlavní jídlo. Když je dobře ochutíte, chutnají skvěle.

Suroviny

6 brambor
1 vejce
2 lžíce celozrnné mouky
120 g zakysané smetany
sůl, pepř
1 lžička sušené petržele
1 stroužek česneku
olej na smažení

Postup

Brambory očistěte, omyjte a nastrouhejte. Přidejte vejce, mouku, prolisovaný česnek a sušenou petržel a vypracujte těsto. Podle chuti osolte a opepřete.

Přidejte zakysanou smetanu a ještě jednou pořádně promíchejte.

Na pánvi rozpalte olej a lžící tvořte placky, které smažte z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do ubrousku.

Podávejte se zeleninovou oblohou a zakysanou smetanou.

Nenechte si ujít další zajímavé články