Tortilla de patata neboli bramborový koláč. Servíruje se nejen jako svačina mezi jídly, ale také jako příloha k salátům i masům.
Ingredience
1 kg brambor
2 velké bílé nebo žluté cibule
4 lžíce olivového oleje
8 vajec
sůl, čerstvě mletý černý pepř
Postup
Brambory nakrájejte na tenčí plátky. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky. V pánvi si rozehřejte všechen olivový olej a nechte zesklovatět cibuli.
Vyjměte cibuli z pánve a místo ní dejte do ní dejte brambory. Ty pak důkladně opečte ze všech stran.
Jakmile se brambory začnou rozpadat, přidejte k nim cibuli a pokrm osolte a opepřete.
Směs přendejte do mísy a přelijte rozšlehanými vejcemi a ještě jednou pormíchejte. Brambory s vejcem rozprostřete na troše oleje na pánev a opečte z obou stran.
Náš tip
Koláč můžete vylepšit chorizo salámem, který nakrájíte na kostičky.