TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ovoce můžete střídat. Jednou si dejte ostružiny, jindy jahody nebo rybíz.

Suroviny

250 ml malinového džemu
300 g piškotového korpusu
150 ml sherry
300 g malin
600 ml mléka
1 vanilkový lusk
300 g bílé čokolády
6 žloutků
50 g krupicového cukru
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
400 ml smetany ke šlehání

Postup

Piškotové plátky namažte džemem a vyskládejte je na dno skleněné mísy nebo do šesti až osmi pohárů. Pokapejte je polovinou sherry, postrouhejte trochou bílé čokolády a posypte polovinou malin. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu. Vše vidličkou stlačte.

V hrnci připravte vanilkový krém: dejte vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile začne mléko bublat, vyjměte lusk a pomocí nože do mléka vyškrabte semínka. Přidejte do hrnce bílou čokoládu (trochu si nechte na ozdobu mísy nebo poháru), stáhněte z ohně a míchejte do rozpuštění.

V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem vraťte zpátky na plotnu (pokud používáte klasický hrnec, postavte ho do pánve nebo kastrolu s vroucí vodou). Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.

Pak krém nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte, zbytek čokolády nastrouhejte nebo vytvořte hobliny. Malinový základ přelijte vanilkovým krémem.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články