TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Místo slaniny použijete kuřecí maso, místo pravého parmazánu třeba eidam. Ale i tak bude výsledek dokonalý.

Ingredience

300 g špaget
2 smetany ke šlehání
1 kuřecí prso
2 vejce
1 stroužek česneku
100 g strouhaného eidemu nebo jiného sýra
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
bazalka na dozdobení

Postup

Do misky si rozklepněte obě vajíčka najednou a pořádně je rozmíchejte. Osolte je a opepřete podle chuti, případně přidejte sušenou nebo čerstvou bylinku, kterou zrovna máte doma, výborně se k tomuto účelu hodí například petržel, majroánka nebo libeček.

Do rozmíchaných vajíček následně nalijte obě balení smetany ke šlehání a míchejte tak dlouho, dokud se s vajíčky zcela nepropojí. Opět můžete trochu opepřit nebo osolit. Nakonec přidejte do směsi prolisovaný česnek.

Kuřecí prso si omyje a očistěte, jak jste zvyklí. Náskledně ho rozkrájejte na malé kostičky, případně proužky. V osolené vodě s kapkou oleje si uvařte špagety podle návodu na obalu. Jakmile budou uvařené, vodu slijte a špagety nechte okapat.

Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte nakrájené kuřecí maso. Jakmile bude dokonale orestované, přidejte k němu smetanu s vajíčkem a pořádně promíchejte. Nakonec na pánev přidejte uvařené a scezené špagety a ještě alespoň dvě až tři minuty míchejte, dokud se směs dokonale nespojí.

Pokrm servírujeme s trochou čerstvé bazalky a bohatě zasypaný nastrouhaným eidemem nebo jiným tvrdým sýrem, například goudou nebo ementálem či madelandem. Nezapomeňte špagety ještě pokapat trochou kvaliního olivového oleje, který jídlo příjemně zjemní a dodá mu nezaměnitelnou chuť.

Náš tip pro lepší chuť

Místo kuřecího masa samozřejmě můžete použít slaninu, nebo také vepřové maso, ideální je panenka. Máte-li rádi pikantní pokrm, přidejte na pánev ještě trochu pokrájené čerstvé nebo sušené chilli papričky.

 

Tags : špagety

Nenechte si ujít další zajímavé články