Těstoviny použijte jakékoli máte rádi, výborné jsou například ty celozrnné.
Potřebujete
350 g těstovin
100 g rukoly
olivový olej
1 lžičku strouhaného parmazánu
400 g cherry rajčat
sůl, pepř
1 stroužek česneku
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Mezitím si oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky. Rukolu krátce spařte pod horkou vodou, tím zmenší objem a její chuť se zjemní. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny nebo plátky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a asi minutu na něm za stálého míchání orestujte česnek, který nechte zezlátnout. Pak přidejte těstoviny, parmazán a promíchejte.
Vypněte plamen, přidejte spařenou rukolu a nakrájená rajčátka a znovu lehce promíchejte. Rozdělte na talíře a podávejte.
Tags :
těstoviny