TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Je to lahůdka, kterou by měl aspoň jednou ochutnat každý.

Ingredience

kachní játra
1 kyselé jablko
Calvados
1/2 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
2 lžíce limetové šťávy
1 lžička citronové kůry
sůl, pepř
čerstvá petrželka

Postup

Na pánev vsypejte třtinový cukr a nechte ho zkaramelizovat. Poté ho zalijte trochou vody.

Jablko oloupejte nakrájejte na kostičky. Přidejte Calvados, limetovou šťávu a trochu nastrouhané citronové kůry.

Na talíři si smíchejte mouku, trochu soli a pepře a obalte v ní játra. Játra orestujte na rozpálené pánvi. Podávejte se zkaramelizovanými jablky a čerstvým salátkem.

Náš tip

Orestovaná kachní játra můžete podávat také s hruškovým pyré.

 

Tags : Foie gras

Nenechte si ujít další zajímavé články