Jednoduchý recept si vás získá kombinací chutí brambor, brynzy nebo tvarohu a vypečené slaniny.
Potřebujete
1 kg velkých brambor
200 g brynzy
100 g slaniny
100 g bílého jogurtu
50 g tvrdého sýra
2 lžíce pažitky
sůl, pepř
Postup
Brambory dobře omyjte a v půlce je nařízněte nožem, ale ne úplně. Dejte je na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 220 °C asi 30–50 minut, až budou měkké a opečené.
Mezitím si v misce rozmíchejte brynzu s bílým jogurtem a částí nasekané pažitky. Podle chuti osolte a opepřete. Tvrdý sýr nastrouhejte. Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou slaninu dokřupava.
Upečené brambory se v troubě rozevřou, pak je naplňte připravenou směsí, posypejte strouhaným sýrem, zbylou pažitkou a slaninou.
Tags :
plněné brambory