TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jednoduchý recept si vás získá kombinací chutí brambor, brynzy nebo tvarohu a vypečené slaniny.

Potřebujete

1 kg velkých brambor
200 g brynzy
100 g slaniny
100 g bílého jogurtu
50 g tvrdého sýra
2 lžíce pažitky
sůl, pepř

Postup

Brambory dobře omyjte a v půlce je nařízněte nožem, ale ne úplně. Dejte je na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 220 °C asi 30–50 minut, až budou měkké a opečené.

Mezitím si v misce rozmíchejte brynzu s bílým jogurtem a částí nasekané pažitky. Podle chuti osolte a opepřete. Tvrdý sýr nastrouhejte. Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou slaninu dokřupava.

Upečené brambory se v troubě rozevřou, pak je naplňte připravenou směsí, posypejte strouhaným sýrem, zbylou pažitkou a slaninou.

Nenechte si ujít další zajímavé články