Můžete si jej také posypat dýňovými semínky.
Suroviny
4 plátky celozrnného chleba
2 ks avokáda
100 g lístků polníčku
200 g sýru mozzarella
4 stroužky česneku
4 vejce
200 g žervé
sůl, pepř
Postup
Žervé smícháme s oloupaným a rozdrceným česnekem, osolíme a opepříme.
Oloupané avokádo nakrájíme na tenké plátky, chléb potřeme připravenou pomazánkou, posypeme salátem polníčkem, na něj naskládáme avokádo a kus mozzarelly. Na 1 min dáme zapéct do mikrovlnky.
Vejce postupně rozklepneme do misky vyložené potravinářskou fólií. Uděláme raneček, který zatáhneme nití. Ten pak vložíme do vody 80 0C horké a necháme tuhnout 3–4 min. Nakonec vejce položíme na teplý toast a vidličkou lehce rozmáčkneme.