Jsou neskutečně dobré, ale je důležité, abyste použili skutečně kvalitní olivový olej, rajčata i sýr.
Suroviny
400 g těstovin penne
400g čerstvých drcených rajčat anebo v plechovce
1 malá cibule
3 stroužky česneku
půl lžičky čerstvých nebo sušených chilli papriček
panenský olivový olej
hrst čerstvé petrželky
sůl
ovčí sýr Pecorino Romano
Postup
Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a nasekané chilli papričky podle chuti. Dejte pozor, aby se česněk nespálil.
Na pánev přidejte drcená rajčata a pět minut ohřívejte. Těsoviny penne si uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly takzvaně „na skus“ a poté je slijte a přihoďte k omáčce.
Do omáčky s těstovinami vmíchejte čerstvou petrželku, případně můžete použít taktéž bazalku, na kterou Italové nedají dopustit. Nakonec do těstovin vmíchejte najemno nastrouhaný sýr.
Čím nahradit ovčí sýr?
Pokud se vám nechce utrácet za Pecorino Romano nebo nemáte rádi ovčí sýr, můžete jej nahradit vyzrálou goudou.