Kdo byl někdy v Maďarsku, jistě polévku ochutal. A pokud ne, může si ji připravit doma.
Suroviny
500 g filetu ze pstruha
2 kapie
2 bílé papriky
3 rajčata
2 cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce pikantní mleté papriky
1 bobkový list
4 lžíce oleje
sůl a pepř
ovčí sýr
Postup
Papriky nakrájejte na proužky, rajčata a cibuli na kostičky. Rozehřejte si v hrnci olej a orestujte cibuli. Přidejte papriky, po chvíli i rajčata.
Ochuťte bobkovým listem a mletou paprikou. Osolte, opepřete a zalijte vodou. Přidejte do polévky filet a vařte 15 minut. Na odzdobu můžete přidat kousky sýru. Přejeme vám dobrou chuť.
Tags :
halászlé