Tortillu můžete jíst teplou i studenou jako jednoduché samostatné jídlo s trochou majonézy.
Potřebujete
700 g brambor
1 cibuli
5 vajec
olivový olej
sůl
Postup
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V hluboké pánvi rozpalte větší množství olivového oleje a dejte do něj brambory. Oleje by mělo být tolik, aby brambory plavaly. Pak brambory pomalu restujte na mírném plameni asi 40 minut.
Krátce před dokončením přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a ještě pár minut restujte. Osmažené brambory vylovte a cibuli odstraňte.
V jiné pánvi rozehřejte trochu oleje, vložte brambory a zalijte je rozšlehanými vejci. Osolte a smažte asi 5 minut na středním plameni, dokud vejce zcela neztuhnou. Podívejte s bylinkami, případně zeleninou.