Rychlá příprava, vláčné těsto, skvělá chuť. Lehká bábovka na neděli i všední den.
Potřebujete
200 g polohrubé mouky
90 ml oleje
2 vejce
120 g cukru krupice
150 g bílého jogurtu
½ citronu
1 lžíci citronové kůry
1 kypřicí prášek
1 vanilkový cukr
Postup
Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Vejce s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou dobře vyšlehejte do pěny. Pak přidejte olej, jogurt a citronovou šťávu a vše společně důkladně promíchejte.
Pak přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou dobře promíchejte. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte v předehřáté troubě při 160 °C dozlatova.
Vyzkoušejte vpichem špejlí, zda už je bábovka hotová. Upečenou ji nechte vychladnout ve formě a poté opatrně vyklopte, nakonec posypejte moučkovým cukrem a podávejte.