Spojením osvěžujícího ovoce a lahodného sektu vznikl sorbet, bez kterého už nebudete chtít trávit žádný slavnostní večer.
Složení pro 8 porcí
200 g cukru
1 citron
3 grepy
2 x lahev sektu „demi sec“
2 vaječné bílky (velikost M)
Postup
V hrnci uvařte cukrový sirup, ten si připravíte tak, že dáte 200 g cukru a 200 ml vody, vaříme cca 2 minuty. Nechte sirup odležet. Nakrájejte citrony a grepy na půlku a vymačkejte z nich šťávu (přibližně 200 ml džusu). Prolijte sítem a přidejte 100 ml sektu. Bílky vyšlehejte do sněhu a smíchejte se směsí sektu Rotkäppchen Demi Sec a ovocné šťávy.
Celou směs poté zmrazte na několik hodin, ideálně přes noc. Během prvních čtyř hodin průběžně každých 30 minut směs zamíchejte. Do každé sklenice vložte kopeček grepového sorbetu a zalijte sketem a okamžitě podávejte.