Netradiční limonáda, která má skvělé grády!
Suroviny
750 g rybízu
750 g cukru
750 ml vody
60 – 100 ml ginu
2 citrony
citronová šťáva ze 4 citronů
Postup
Rybíz zbavíme stopek a opereme ho. Do mísy dáme rybíz a menší část cukru a necháme v ledničce lehce rozmačkané stát asi hodinu. Vyndáme a rybíz s cukrem ještě co nejvíce rozmačkáme na kaši. Poté směs přecedíme, propasírujeme přes sítko a necháme okapat.
Tím získáme rybízovou šťávu. Mezitím cukr a vodu zahřejeme a povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Poté do cukrové vody přidáme rybízovou šťávu, šťávu ze dvou citronů a gin a zamícháme. Plníme do sklenic, při podávání ředíme vodou, nebo minerálkou, na limonádu. Servírujeme s ledem a citronem.
Tags :
limonáda