TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Základ tvoří jednoduché těsto, kynuté pod vodou.

Na kvásek

25 g droždí
3 lžíce hrubé mouky
1 lžíce cukru
3 lžíce mléka

Na těsto

250 g hladké mouky
170 g másla
špetka soli
3 lžíce cukru

Na obalení

150 g vanilkového cukru

Postup

Připravte kvásek a nechte ho v teple vzejít. V míse promíchejte změklé a pokrájené máslo, cukr, mouku a vzešlý kvásek. Rukama nejprve v míse a poté na válu vypracujte pevné, hladké a nelepivé těsto. Z něj udělejte kouli a dejte ji do hrnce se studenou vodou.

Nechte v ní kynout 3/4 hodiny (mělo by plavat). Těsto nechte okapat, na pomoučeném válu z něj vyválejte asi 5 mm silnou placku. Vykrajujte z ní rohlíčky, hvězdičky… Vykrájené kousky dávejte na plech, pečte v troubě předehřáté na 170 °C hezky dorůžova. Ještě teplé je obalte ve vanilkovém cukru.

Nenechte si ujít další zajímavé články