Suroviny na 1 várku
90 g hořké čokolády (od 70 % kakaa)
90 g tuku na pečení
3 lžíce hladké mouky
90 g třtinového cukru
3 vejce
moučkový cukr na posypání
Postup
Troubu předehřejme na 190 °C. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a třtinovým cukrem. Sundáme z vodní lázně a až směs trochu zchladne, přidáme vejce a mouku.
Zlehka zamícháme. Směs nalijeme do košíčků na muffiny nebo do vymazaných formiček (kokotek) a pečeme 8 minut. Důležité je, aby se upekl pouze okraj a vnitřek zůstal tekutý.
Upečený fondant vyklepneme z formiček a necháme asi 3 minutky chladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a podáváme jen tak nebo s ovocem.
Tags :
fondant