Chcete si dopřát opravdu vynikající zákusek? Vyzkoušejte lahodné řezy přelité vanilkovým pudinkem.
Suroviny
Na těsto
300 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
180 g másla
4 žloutky
Na náplň
800 g černého rybízu
2 balení vanilkového pudinku
1 l mléka
5 lžic krupicového cukru
7 lžic kukuřičného škrobu
Postup
Z mouky, cukru a másla vypracujte drobenku. Přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu odpočinout v lednici.
Těsto vyválejte a vložte na máslem vymazaný plech. Promíchejte ho vidličkou a dejte péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.
Podle návodu uvařte pudink a asi tři čtvrtiny rozetřete na těsto. Posypte rybízem smíchaným s kukuřičným škrobem. Pečte při 170 °C asi 25 minut. Nakonec koláč přelijte zbylým pudinkem.