Beránka můžete po vyklopení z formy ozdobit čokoládovou polevou.
Suroviny
5 vajec
200 g cukru krupice
200 g hladké mouky
20 g másla
lžička citronové kůry
máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Postup
Vejce a cukr vyšlehejte nad párou do zhoustnutí, poté stáhněte z tepla a stále šlehejte, než těsto zchladne na pokojovou teplotu. Přimíchejte prosátou mouku, nastrouhanou citronovou kůru a rozpuštěné máslo, které má přibližně stejnou teplotu jako těsto.
Hotové těsto vlijete do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy s beránkem. Přiklopte a pečte 30 minut při 180 °C, poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 20 minut. Před vyklopením z formy nechte beránka dobře vychladnout.