Klasickou rybí pomazánku můžete nahradit lososovou, kterou ovoníte čerstvým koprem.
Suroviny
2 filety lososa
hrst čerstvého kopru
120 g sýru ricotta
sůl, pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 menší červená cibule
Postup
Lososa nasolte a opepřete z obou stran a poté ho umístěte do pekáčku vystlaného pečicím papírem kůží dolů. Lososa pečte na 160 °C po dobu 25 minut. Z upečeného lososa stáhněte kůži a nechte ho vychladnout. Pak ho natrhejte vidličkou na menší kousky.
Přendejte ho do misky, přidejte k němu sýr ricotta, čerstvý kopr, citronovou šťávu a najemno nasekanou červenou cibulku. Pořádně promíchejte a podle chuti případně dochuťte ještě trochou soli, pepře nebo citronové šťávy.
Pomazánku nechte alespoň půl hodiny uležet při pokojové teplotě. Při servírování chlebíček dozdobte trochou kopru. Přejeme dobrou chuť.