Zeleninové karbanátky jsou skvělou alternativou k těm masovým. Místo brokolice a květáku se dá použít i kapusta, kterou předtím spaříte, zbavíte tvrdých košťálů a nakrájíte nadrobno.
Ingredience
1 hlávka brokolice
1 hlávka květáku
1 vejce
1 cibule
100 g ovesných vloček
½ lžičky drc. kmínu
sůl
pepř
1 lžíce nasekané petrželky
strouhanka na obalování
olej na smažení
Postup
Květák a brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě. Poté vidličkou rozmačkejte. Dejte do mísy, přidejte vločky, najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, kmín a petrželku. Vše promíchejte. Ze směsi vytvarujte karbanátky. Obalte je ve strouhance, usmažte na oleji. Skládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Tags :
placičky