Nevíte, co si počít s konzervovaným tuňákem? Máme pro vás připravený opravdu chutný recept.
Suroviny
1 velká tuňáková konzerva
1 větší červená cibule
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany
1 chilli paprička (lze vynechat, pokud pomazánku připravujete dětem)
sůl, pepř
1 lžíce nasekané pažitky
Postup
Tuňákovou konzervu vyklepněte do misky, a to i se šťávou, případně s olejem, který se v konzervě nachází. Přidejte k tuňákovi na kostičky nakrájenou cibulku a jogurt, případně zakysanou smetanu.
Promíchejte a podle chuti přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Nyní do pomazánky ještě přidejte případně trochu chilli. Nakonec ji dochuťte pažitkou nebo jinou čerstvou bylinkou. Pomazánku opět nechte alespoň dvacet minut odležet ,a to při pokojové teplotě.
Nejlépe chutná na čerstvé tmavé bagetce nebo tmavém opečeném chlebu. Pomazánku můžete také dozdobit nadrobno posekanými kapary.
Náš tip
Pokrm můžete ozvláštnit dijonskou hořčicí.