Dýňové rizoto si bude rozumět i s aromatičtějšími druhy sýrů. Zkuste s modrou plísní nebo kozí.
Ingredience
1 hrnek kulatorznné rýže
200 g dýňového pyré
1 lžička kari
1 stroužek česneku
150 g na kostičky nakrájené dýně
2 lžíce ricotty
sůl
pepř
2 lžíce másla
zeleninový vývar dle potřeby
muškátový oříšek
strouhaný parmazán
Postup
V rendlíku rozehřejte máslo a krátce na něm orestujte plátky česneku. Přidejte rýži, kari a opečte. Pak vlejte vývar tak, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni. Když se tekutina vsákne, přidejte nakrájenou dýni.
Přilejte další vývar a vařte doměkka. Když je rizoto hotové, vmíchejte pyré a ricottu. Poté ještě podle chuti osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Nakonec posypte strouhaným parmazánem.