Vláčná bábovka se hodí jako zákusek po nedělním obědě nebo jako sváteční snídaně.
Potřebujete
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 kelímek (200 g) zakysané smetany
½ hrnku oleje
½ hrnku mléka
2 lžíce kakaa
tuk a hrubou mouku
moučkový cukr
Postup
Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Kakao rozmíchejte v trošce studené vody. Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, snižte otáčky a přilévejte olej.
Pak do směsi zašlehejte zakysanou smetanu a nakonec mouku střídavě s mlékem. Část těsta odlijte do mísy a zamíchejte do něj kakao. Obě těsta pak lijte střídavě do připravené formy.
Pečte bábovku při 170 °C asi 70 minut a poté zkuste špejlí, zda je upečená. Bábovku nechte 10 minut ve formě, pak ji vyklopte a posypejte moučkovým cukrem.