Pokud vám zbylo nějaké uzené nebo salám, můžete je nakrájet na kostičky a zapečené brambory jimi vylepšit.
Potřebujete
1 kg brambor
4 stroužky česneku
2 cibule
200 g tvrdého sýru
1 smetanu ke šlehání
sůl
grilovací koření
olej
čerstvé bylinky
Postup
Brambory omyjte a uvařte je ve slupce v osolené vodě téměř doměkka. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky. Poté oloupejte i česnek a nakrájejte ho nadrobno. Sýr nakrájejte na kostičky nebo ho nahrubo nastrouhejte.
Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Pekáček nebo zapékací mísu, vymazanou olejem, poklaďte plátky brambor, osolte a okořeňte. Na ně dejte vrstvu cibule s česnekem, dvě třetiny sýru a zakryjte vrstvou brambor.
Povrch brambor znovu osolte, okořeňte, posypejte zbylým sýrem a vše zalijte smetanou. Dejte zapéct do trouby při 180 ºC asi 40 minut dozlatova. Podávejte posypané bylinkami.