Jsou skvělé jako chuťovka k vínu nebo součást obložené mísy. Do směsi můžete přidat trochu nasekaného tymiánu nebo rozmarýnu, které kuličky krásně rozvoní.
Ingredience
500 g brambor vařených ve slupce
150 g čedaru
1 nasekaná chilli paprička
sůl
2 vejce
100 ml mléka
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Postup
Brambory propasírujte a nechte je v míse. Přidejte najemno nastrouhaný sýr, lžíci mouky, najemno nasekanou chilli papričku a 1 vejce. Směs osolte. Vše důkladně propracujte a pak tvarujte kuličky.
V misce prošlehejte vejce s mlékem a do dalších misek dejte mouku a strouhanku. Kuličky obalujte nejdřív v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Kuličky smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
Tags :
kuličky