Bagety můžete připravit i jako minibagetky. Před pečením na ně dejte plátek slaniny, plátek sýra a upečte dokřupava.
Ingredience
500 g hladké pšeničné mouky
100 g špaldové mouky
1 kostka droždí
400 ml vody
1 lžíce soli
1 lžička cukru
mléko na potření
semínka na posypání
Postup
Ve 100 ml vlažné vody rozmíchejte rozdrobené droždí, cukr a lžičku mouky. Mezitím do mísy prosejte obě mouky a vmíchejte sůl. Přidejte kvásek a zbylou vlažnou vodu. Vše důkladně propracujte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho kynout asi hodinku na teplém místě. Hotové těsto pak rozdělte na 2 díly.
Z každého vytvarujte bagetu. Obě dejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je mlékem a posypte semínky. Nechte ještě chvilku kynout a poté je vložte do trouby předehřáté na
200 0C. Bagety pečte dozlatova přibližně 30 minut.