Pokud chcete recept ještě vylepšit, přidejte do těsta nahrubo nasekanou bílou čokoládu, pistácie nebo lískové ořechy.
Suroviny
125 g vysokoprocentní čokolády
50 g kakaa (+ trochu na poprášení)
2 velká vejce
200 g cukru krupice
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
Postup
Máslo i čokoládu nakrájejte na menší kousky, rozpusťte ve vodní lázni a vymíchejte na hladký krém. Vajíčka vyšlehejte s cukrem pomocí elektrického šlehače do husté pěny.
Potom pozvolna začněte přilévat rozpuštěnou čokoládu. Stále přitom míchejte, aby se vše spojilo. Nakonec do směsi prosejte polovinu mouky smíchané s kypřicím práškem, zapracujte metličkou a totéž udělejte s druhou polovinou.
Malý pekáček (zhruba 20 x 25 cm) vyložte papírem na pečení a nalijte do něj připravené těsto. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 20–25 minut.
Pokud zapíchnete do středu pekáčku špejli, měly by na ní zůstat drobečky. Po upečení nechte brownies dobře zhladnout na mřížce. Před podáváním lehce posypte kakaovým práškem.