TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Královskou houbou českých lesů je pravý hřib.

Suroviny

400 g houby
1 větší cibule
2 lžíce másla
200 ml šlehačky
100 ml zakysané smetana
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
petrželka nebo pažitka
pepř
sůl

Postup

Cibule nasekáme nadrobno a na rozpuštěném másle ji necháme zesklovatět.

Očištěné houby nakrájíme asi na 3 mm plátky a přidáme je k cibuli a zhruba 10 minut je za stálého míchání dusíme.

Pak přidáme sladkou smetanu, okořeníme a opět za stálého míchání dusíme dalších 5 minut. Pak vmícháme zakysanou smetanu a přivedeme k varu.

Můžeme podávat s noky či knedlíky. Omáčku servírujeme dozdobenou čerstvě nasekanou petrželkou či pažitkou..

Tags : omáčka

Nenechte si ujít další zajímavé články