Královskou houbou českých lesů je pravý hřib.
Suroviny
400 g houby
1 větší cibule
2 lžíce másla
200 ml šlehačky
100 ml zakysané smetana
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
petrželka nebo pažitka
pepř
sůl
Postup
Cibule nasekáme nadrobno a na rozpuštěném másle ji necháme zesklovatět.
Očištěné houby nakrájíme asi na 3 mm plátky a přidáme je k cibuli a zhruba 10 minut je za stálého míchání dusíme.
Pak přidáme sladkou smetanu, okořeníme a opět za stálého míchání dusíme dalších 5 minut. Pak vmícháme zakysanou smetanu a přivedeme k varu.
Můžeme podávat s noky či knedlíky. Omáčku servírujeme dozdobenou čerstvě nasekanou petrželkou či pažitkou..
Tags :
omáčka