TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

K pivu i vínu jsou ideální slaninové závitky. Zrovna tak se ale hodí i ke snídani.

Ingredience

6–10 vajec
6–10 plátků slaniny
olivový olej na smažení
bylinka na ozdobu
sůl, pepř
1 střední cibule

Postup

Na pánvi si rozpalte trochu olivového oleje. Dejte si na pánev orestovat jednotlivé plátky slaniny. Ty pak z pánve vyjměte a vytvořte si z nich s pomocí párátka kapsičku.

Vraťte slaninu zpátky na pánev a do každé kapsičky rozklepněte vajíčko. Vajíčko si osolte, opepřete a pánev přiklopte, aby se vajíčko nější hezky opeklo.

Do menšího kastrůlku si dejte olej, rozpalte ho a dozlatova na něm orestujte cibulku. Cibulkou posypejte vajíčka a přidejte nějakou čerstvou bylinku, třeba bazalku nebo pažitku.

Náš tip

Špetka čerstvého chilli může vajíčka jen vylepšit.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články