Nic nenastartuje den lépe než opečené klobásy se spoustou koření a paprikami.
Ingredience
2 klobásy
1 velká žlutá paprika
1 velká červená paprika
3 stroužky česneku
1 velká žlutá cibule
rostlinný olej na smažení
lžička sušeného nebo 3 snítky čerstvého tymiánu
lžička provensálských bylinek
petrželka na ozdobu
sůl, čerstvě namletý pepř
Postup
Klobásy si nakrájejte na kolečka nebo půlkolečka. Na pánvi si rozpalte rostlinný olej, nejlépe olivový. Dejte si na něj opéct na měsíčky nakrájenou cibuli a nechte ji opéct hezky dozlatova. Nepřehánějte to ale, ať ji zbytečně nespálíte. Přidejte oloupaný a na plátky nakrájený česnek.
Opět pozor, abyste ho nepřipálili, byl by pak hořký. Nechte na pánvi rozvonět tymián a provensálské bylinky. Zhruba po dvou až třech minutách nasypejte do pánve nakrájené klobásky a chvíli počkejte, dokud nebudou opravdu dokonale opečené.
To trva zhruba 6 až 8 minut. Mezitím si nakrájejte papriky na větší kusy. Obsah pánve dochuťte mořskou solí a pepřem. Případně můžete přidat ještě trochu oleje.
Nyní je konečně čas opéct i papriky, těm postačí maximálně 4 minuty, aby zůstaly pořád krásně křupavé. Nakonec dozdobte pánev najemno nasekanou petrželkou, ideální je samozřejmě čerstvá, Podávejte s čerstvým nebo opečeným chlebem.