A čím žampiony naplníte? Vepřovým masem s trochou voňavé majoránky a tymiánu.
Surovina
250 g vepřového mletého masa
1 žlutá cibule
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušené majoránky
3 žampiony
sůl, pepř
3 plátky sýra
máslo nebo olivový olej
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup
Na zapékání si dejte předehřát troubu na 180 °C.
Žampiony očistěte, oloupejte hlavičku a omyjte.
Na másle nebo na oleji si zpěňte cibulku a přidejte mleté maso.
Až se maso zatáhne, přidejte sůl, pepř a sušené bylinky.
Naplňte masovou směsí každý žampion a navrch přidejte jeden plátek sýra.
Zapékejte je v troubě přibližně 25 až 30 minut.
Dozdobte čerstvou petrželkou nebo jinou bylinkou.
Tags :
zapečené