Nejlépe se pro tento recept hodí hříbky nebo lišky.
Suroviny
4 lžíce másla
1 cibule
250 g čerstvých hub
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhaného parmazánu
500 g těstovin
sůl
pepř
1 lžíce petržele
Postup
Ve velké hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce másla a opékejte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte nakrájené houby, sůl a pepř. Pánev zakryjte poklicí a nechte směs asi 10 minut na nízkém plameni dusit.
Poté k ní přilijte smetanu, nadrobno nasekanou hladkolistou petžel a zahřívejte. Omáčku zahustěte jíškou vytvořenou z hladké mouky a zbylého másla a ještě asi 5 minut ji nechte probublávat.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Pro tento recept se nejlépe hodí široké nudle nebo vřetena. Uvařené těstoviny přeceďte, vhoďte je do pánve k omáčce a přidejte nastrouhaný parmazán.
Dobře promíchejte a ještě asi 3 minuty zahřívejte. Těstoviny na talíři lehce posypejte petrželkou a strouhaným sýrem.