Pro ostřejší chuť můžete klidně přidat jednu menší chilli papričku, kečup díky tomu získá na pikantnosti.
Suroviny na 10 sklenic
9 kg rajčat
1 kg cukru
500 ml octa
750 ml vody
10 kuliček nového koření
20 kuliček celého pepře
10 hřebíčků
5 lžic mleté papriky
4 lžičky mleté skořice
sůl
Postup
Omytá rajčata přelijeme vodou a potom trochu rozmixujeme. Přidáme ocet, cukr, oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli a koření v čajovém sítku.
Vaříme za občasného míchání přibližně 6 hodin, dokud nevznikne kašovitá hmota. Po hodině ji vždy promixujeme. Hotový kečup nalijeme do umytých sklenic, pečlivě je uzavřeme a následně sterilujeme přibližně 30 minut při teplotě 90 0C.
Tags :
kečup