Malé, skvěle chutnající bonbonky jsou vždycky vítaným dárkem.
Ingredience
2 hrnky cukru
1 lžička soli
6 lžic másla
1 hrnek smetany ke šlehání
4 hrnky bonbonů marshmallows
4 hrnky úlomků bílé a mléčné čokolády
1 lžička vanilkového extraktu
nasekaná nebo nastrouhaná hořká čokoláda na zdobení
Postup
Na středním plameni vařte 5 až 6 minut cukr, sůl, máslo a pěnové marshmallows, vše se musí rozpustit. Vlijte smetanu a vařte dalších 5 minut.
Stáhněte z ohně, vmíchejte čokoládové úlomky a vanilku a nechte čokoládu rozpustit. Směs vlijte na plech a důkladně vychlaďte. Hmotu rozkrájejte nebo z ní vykrajujte různé tvary.
Ozdobte je hoblinkami čokolády a uložte do papírových košíčků nebo do dárkového balení.
Tags :
karamelky