Sladké dýňové rolády jsou neobvyklé, což je ale o důvod víc k tomu, abyste ji vyzkoušeli!
Suroviny
3 vejce
1 šálek cukru krupice
2/3 šálku dýňového pyré
lžíce citronové šťávy
2/3 šálku hladké mouky
2 lžičky skořice
1 lžička muškátového oříšku, mletého zázvoru a vanilkového extraktu
1 šálek moučkového cukru
¼ šálku másla
1 smetanový sýr
Postup
Předehřejeme si troubu na 165 °C. Připravíme si plech a vytřeme jej máslem. V míse našleháme vejce, dýňové pyré a citronovou šťávu. Smícháme mouku, skořici, muškátový oříšek a zázvor. Přidáme mokré ingredience a dobře promícháme.
Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 až 20 minut. Poté vyjmeme a těsto vyndáme z plechu a položíme jej na utěrku. Ručník s těstem srolujeme.
Připravíme si krém smícháním cukru, másla, smetanového sýru a vanilky. Rozbalíme srolované těsto a potřeme ho náplní. Poté jej opět srolujeme, tentokrát už bez utěrky.